Jaakko Allan Koivisto

Halolla päähän - tapaus Kasmir

Toimittajan koulutuksen saaneena ja syvää rakkautta laatujournalismiin tuntevana kaverina voin pahoin. Vituttaa.

 

Tapaus Kasmir. Symppiksen maineessa oleva supersuosittu Kasmir heitettiin junan alle, kun selvisi hänen kuuluneen Axl Smithin haippirinkiin. Valtakunnan suosituimmat mediat haistoivat veren. "Kasmir näki salaa kuvatun seksivideon eikä tehnyt mitään" otsikoi Saarisen Jussi Aamulehdestä.

 

Kohuotsikko on tämän päivän medialle sama asia kuin höyrysauna tirkistelijälle. Ei mediaa kiinnosta, mitä mistäkin lööpistä seuraa. Jos lööppi ei pidä paikkaansa, niin korjataan seuraavalla lööpillä. Worst case scenario on Julkisen sanan neuvoston sormen heristely. Se on pieni hinta miljoonasta klikistä.

 

Missä on median moraali? Vastuu? Arvostus? Uskottavuus?

 

En ole urani aikana kirjoittanut yhtäkään kohuotsikkoa. Enkä kirjoita. Maailma ei koostu jalustalle nostettavista superihmisistä tai junan alle heitettävistä limanuljaskoista. Maailma koostuu ihmisistä, joilla on hyviä ja huonoja hetkiä.  Hyviä ja huonoja piirteitä. Onnistumisia ja epäonnistumisia. Median tehtävä ei ole lyödä leimaa kenenkään otsaan.

 

Toimittajana pyydän koko mediaväen puolesta nöyrästi anteeksi Kasmirilta. Et joutunut ainoastaan Axl Smithin uhriksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Ymmärrän Jaakon pointin, mutta jos laatujournalismista puhutaan, niin taitaa tämä lokaaminen olla sieltä pienimmästä päästä.

Toisaalta, minä olen pitänyt Axl Smithiä myös sympaattisena...

On myös sanottu, että kerro kenen kanssa kuljet, niin kerron millainen olet.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Symppiksen maineessa ollut supersuosittu Axl Smith ei ole viime aikoina saanut sellaista julkisuutta mihin on tottunut. Julkisuutta sinänsä on tullut luultavasti jopa toivottua enemmänkin.

Medianko vika ?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kyseessä oleva laulaja on kertomansa mukaan järkyttynyt. No voi voi. Jos kaverisi lähtee kännissä rattiin, mit teet? Jos kaverisi varastaa tai pahoinpitelee jonkun, mitä teet?

Toki tätä voidaan puida myös norjalaiseen tapaan. Ihan vähän vaan huulirasvaa laitoin.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Itse ihmettelin Axelin joutumista pääuutislähetyksen aiheeksi ainakin 5 kertaa 20.30, siis noin 6-10 uutisen kera. Siis Yle halusi valita kaikista ajankohtaisita aiheista "panomiehen" casen???

Toimituksen poiminnat